Monday, December 27, 2010

my first handmade chocolate




hee...hee...hee....

akhirnye berjaya juga usahaku untuk membuat coklat buatan tangan sendiri
dalam tgh cuti xda kerja tetibe terpikir nak blja wat coklat..
so pegi la ke kedai coklat n kek..beli peralatan n bahan2..
seratus lebih la gak abis sbb kat uma mmg xda brg2.maklumla..org bujang..


setelah membeli membeli barang2..operasi pon bermula..
JENG..JENG..JENG..

bahan2:
1 kg compound coklat
choclate chip
strawberry chocolate
crispy

haa..setelah bermulanye operasi...inilah hasilnye..hee...



-yum3-































- yang ni suprise tok pos laju ke yuyu..xtau la cmne rupenye bile sampi ke kl -


hampir semua orang yg makan xpercaya aku yg buat..hee..
biar btol ko yg wat ni??
cam xpcye je..hahahaa

tp mmg tulah kenyataan..mmg aku yg wat..hee..

sebenarnye blja ni tok si yuyu 2 ha...
sbb penah dicabar yuyu...dia nk wat cupcake..aku wat chocolate..hee..so aku bukak la kitab2 dan belajar la sampai lepas diploma handmade chocolate,,heee


YUYU diz is for U!!

lagi satu sbb ialah..mn tau t nak kawen ke..kalau da terer wat..leh jadikan doorgift ms majlis nanti..da jimat sgt2+++ da..yuyu sponser cupcake..aku sponser chocolate..

gitulah planningnye...
kalu ada sape2 nak tempah lagi la bgs..kalu sape nk bgtau la k..hee...

the end

Wednesday, December 1, 2010

broga hill




27.9.10,sabtu,KL

da lama da plan nak g tempat ni...tp selalu xjadi sbb mcm2 la..kwn2 xfree la..cuti xsm la..huu

pagi2 da gerak ke nilai nak g amek si zul...
b4 dat si combet tnye nak g mandi air terjun ke?hee..member yg xtau ni pkai la jeans n selipar je..

dlm perjalanan 2..semua xtau jln..naseb baik la ada GPS membantu...hee..

besenye org g sn awl2 subuh..ni kitaorg g naik da okul 9 lebih...mn xpanas...mcm udang terbakar la..sunburn la si yuyu..ngan xpkai sunblocknye..mati la...hee..

sebelum naik...semua da siap sedia dr bawah...air.mknan..n yang paling penting semua da berak n da kencing...heee

sampai2 je..kitaorg tgk semua org da tutun...kitaorg je yg nak naik..huu
combet;weh..ko nk bwk aku g mn ni??
aku; xda air terjun la..panjat bukit..
combet; ci@#$a,s%*l..aku pakai seluar jeans n seliper je.

ahahha..nasib baik la aku ada kasut spare dlm kete....

perjalanan dimulakan dengan besemangat...berlari2 kami berempat.si yuyu bkn main bersemangt lg...dia 1st,zul 2nd,combet3rd.n aku la plg last,,hee

diaorg tglkn aku plak..ngan beg2 berat2 aku bawak suma..
xsampai ats lg..suma da mngeluh..ni br ckit ni..camne nak naik gunung kinabalu ni...

tgh daki2 aku tnye ;la adek yg berehat..dik jauh lg ke??
dekat da bang,,,ats 2 je,,,pergh..ske la aku.bersungguh2,,,
sekali..da smpai ats..jauh lg..cilake pnye bdk kecik...

rupe2nye..banyak peringkat2 bukit dia b4 sampai yg paling atas skali..
sampai je tmpt lawa skit amek2 gambar..amek gambr..smpai ble pon xsmpai cmni..hee..
yuyu la paling gile bergambar..huh..pnat aku nk mngejar2 dorg sbbb ak kne jadi kamera men..

rehat jap..ms rehat 2...yuyu ni plak untah2,,,mmg xleh tahan la...kuar balik suma milo2 yg diminum..iyerrkkkss..wuueeekkk!!!
hee...
si combet plak da pts asa da...
si zul..masih bersemangat..yela..org penah daki gunung kinabalu...
aku??mn2 je leh..xnak naik lg pon leh,..nak naik lg pon leh..hee..

kami tglkn combet yg pts asa..hee,,,dr jauh nmpk cm indon kontrek je...hee..ngan towel n suar jeans 2...xlama pastu tgk2 dia da ada blkang ktorg..hee..

pns semakin membara..
teruskan lg perjalanan...
da nk smpai da...tepat pkul 10.45pg smpai ats sn...
huh..lega rasanya...
kat c2 kami merakam kn kengan bersama2...
ingt kn da sampai da ke puncak...tgk2 ada lg sambungan ke bukit tok ali...tobat la..cukup la smpai cni sj..










































bukan ms naik je mcm nak mati...
ms trun pn mcm nak mati gak..da la air da abes...menurun bukit nlg la penat sbb kite kne menahan...smpai bwh kejang2 kaki....
hee...

2 la dia pengalaman naik broga...penat mmg penat tp mmg hepi sgt2 ble g bersama tercinta n kawan2 yg hepi2...ada cita2 nak g gunung kinabalu..tp ble br je panjat bukit ni..lupakan jela cita2 2..heee

kpd yuyu; i luv u sbb hajat nak g sini da tercapai n nak daki sm2..hee..i always
behind u...

kpd combet n zul: harap korg hepi..p mmg hepi pon...tp combet sory la xbgtau awl2 sbb kalu bgtau ko mmg xnk ikot kitorg punye...heee...hee.

astalavista babe!!!!

Saturday, October 23, 2010

sebuah kisah klasik.

..nenoneno..

hurm...
semakin hari semakin lanjut usia..
semakin hari semakin banyak tanggungjawab..
semakin hari semakin buat kita menjadi matang
semakin hari semakin buat kita berfikir ap yg kita nak wat tok jd lg baik..

tapi...
semakin hari semakin membuat kita rindu kisah hidup kita..
itu la di namakan kisah klasik hidup kita...

sejak akhir2 ni..
aku duduk n termenung n tersenyum rindukan waktu2 mula cinta berputik dan abeskan masa bersama2 waktu blaja dulu,bersama rakan2....

dlu ms xda tanggungjawab n komitmen yg besar ni...
ada je masa bersama2..wpun jauh..
aku kat temerloh..dia kat melaka...
everyweek jmpe...
hee..kejap2 balik..lepak2..huhahuha..
syoknye xda komitmen..
tp masalah ble xda komitmen..fulusnya terhad plak..
hee

petang td cuaca ujan..redup je..terigt masa di segamat2..cuca serupa cmtu..
petang2 kuar jln2..lpak2..cari makan...
makan mee bandung,satay,laichi kang...
hampir tiap ari la..sampai ble jejak kaki kat kedai 2 je...
makcik kedai da tau da nk order ap..kih3...

ble di 'penjara' lak..
ptg2 outing makn rojak sait..kih3..
lpak2 tepi pantai..nikmati pemandangan laut sambil makan rambutan..
hee..

syok je..
langsung xda pk ap2 selain pk exam n nak abes blja..
ble da abes blaja plak..ble da kje,,bosannye..pegi keje balik keje..
aduh..xda masa da nk lpak2..nk chill ngan kawan2..
kawan2 suma da jauh2...begitu juga dengan si dia...
aduh..
ble ada cuti..cuti xsama..so 1 ari duk uma..bosan gler...nk lpak ngan member2..suma kje plak..so cam xda ap2 je..

penyelesaiannye...bukak la laptop..tgk la pic2 lama...
cam org gile kdg2..tgk laptop senyum2..ketawa2..kih3..

walau mcmana pon n dimana kite...
setiap kisah2 bahgia kita..mmg xkn kite lupakan...
suma kisah yg kita xkan dapat ulang
itulah kisah klasik...


























da kawen sorg member aku...

pejam celik,pejam celik da lm xtulis blog..
n jap je da smpai seru member aku tok kawen..
SELAMAT PENGANTIN BARU TOK EROL N SU.
semoga bahgia ke anak cucu n cpt2 dpt anak..hee

pada 18.9.10..
aku bertolak dr mlk ke felda kepis,negeri sembilan tok majlis kawan aku..
sampai sana..lepak2 n tlg ap yg patut..
pastu bersiap2 ke rumah pengantin perempuan...


sungguh xsangka daripada bujang kini da bergelar suami org...
besar tggjawab tu...nafkah zahir nk bg...batin lg la kne bagi kaw2..hee

semasa majlis...mcm2 aku pk..ble aku nk kawen?byk gler aku pk...nk pk blnje knduri...
tgk mak andam..pk kos pelamin n makeup...
paling sengkek pon kne ada 30k dlm tgn klu nak kawen ni...

xpela..aku simpan wit tok kawen..
hepi je aku tgk member aku ni kawen..
kalu dia hepi 2 aku tau la nape n ap yg dia hepi n nantikan..
aku ni hepi ap yg aku hepikan sgt??hee..ske tgk mmber bhgia n terbayang masa aku plak nanti..hee

so aku ucapkan selamat pengantin baru la kepada HAIRUL N SUE....
semoga berbhgia ke anak cucu...

bersama ni aku abadikn kenangan semasa di majlis kawen 2....














Saturday, September 11, 2010

shopping raya.

br je jmpe .selang sehari da g kl...tok shoping ngan yuyu

bermula 6hb..lpas keje pg aku pon memandu kereta aku ke kl..
smai kl pkul 5...g amek kawan aku kat cheras tok buka pose sm2...
nek tren g ampang park..tgu yuyu smpai 1jam lebih..
lambat sbb jem cam haram katanye..hee..kl..bese la 2.nak2 org lik kje nak buka pose ni..

dlm 6.45pm yuyu smpai...terus g kg baru....
order..

yuyu:lamb chop,fish grill
aku :lamb leg
wan :blackpepper n chicken chop kot..

lpas mkn g tgk wyg free kat leisure mall..cte piranha..
pastu jalan2..lik uma..

7hb..

pagi2 da g uma yuyu...
jmpe ayh,mak,along n abg ipar dia...
janji pkul 9..aku da smpai xsiap2 lg..menunggu la kat uma dia...lpak2..pastu grak g pavvilion bli mcm2..suma brg yyu..
g mid lak pastu..aku lpak jap dlm kete tok tdo...
mulakn gerakan..xbli ap pn..bli popia basah je..hee..
sbb yuyu bekenan aku xbekenan..so xdala bli..

pastu g jalan TAR..
buka kat kedai dilorong2 gelap..pergh..tomyam sedap nak mampos...
nyesal lak aku da bli rendang tok n ketupat palas..tp nak wat camne..mkn jela..
pastu..
bli kn kerongsng tok mak aku,mak dia,adek aku,
butang bju mlyu tok adek aku,ayah aku,
kain pelikat tok ayh dia skali..

pnt gle2..ms plih kerongsang..aku da bersla dalam kedai..peduli ap aku org pndang..janji penat aku ialang...tgk je yuyu..dlm ati aku ckp...xreti penat ke dia ni..huu..

pastu blik..kepenatan sgt2...mandi kat uma yuyu..mkn lagi..nasi n sambal sotong..sedap btol..hee..
pkul 11 aku lik ..xtahan ngantuk kat highway..aku masuk tol nilai,,tdo uma kawan bek aku,,,zull..tq zul bg tumpang n masakkan roti canai tok sahur..hee..
pas sahur..zul g kje..aku pon lik mlk..

bangge ngan yuyu sbb xboros ms shopping....mcm daberubah je sbb duit shopping beribu lg xabes...bgs2...

berbuka di mlk n asam pedas tetel

da berbuka di kl..tbe msnye buka di mlk plak..hee

4.10.10-sabtu

arini aku cuti...lpak kat uma.siap2 ape yg ptt..tlg2 cat uma skit..
petabg ni yuyu nak dtg..awl2 lg aku da ckp kat mak n ayah aku aku nak masak asam pedas tetel sbb yuyu nak dtg..

ayh aku pon bg resipi n ajar aku masak..
asam pedas tetel..
cara2 n bahan2:
1.daging tetel direbus terlebih dahulu
2.bawang merah,bawang putih,halia n sengkuang ditumbuk halus(blender cili skali)
3.da tumbuk2...tumis la sampai naik bau..
4.da naik bau..masukkan cili yg diblender td..
5.da ok..masukkan tetel n air..rebus smpai tetel lembut
5.kemudian..masukkan garam secukup rasa,gula sedikit,ajinomoto n kerisik..
6.jgn lupe asam keping tok rasa asam n air asam jawa..
7.da setel suma..biarkan mendidih n da siap sedia tok mkn..tp xleh mkn..tgu buka pose..

4pm@4.10.10

yuyu smpai dr kl..dia br lik kje...
kuar la..mula2 nak g bazar..tp g basuh kete..mula2 nak basuh je..lpas 2 nbangla 2 hasut2 nak polish..tgu la dia polish smpai 1jam lebih..da pkul 6..g bazar dkt2 uma..bli satay...

7.18pm..

ms berbuka..hee.terkejut sisti nur yuyu tgk aku masak..hee..licin dia mkn..hee
t b blajamsak lg k..

mlm 2 jalan2 kat taman cempaka..xda bli ap pon..bli kacang rebus je smbil jalan leh mkn2..hee..pastu xda pe nak wat tgk wayang cte grown up..klakar cte 2..da tgh jaln br la yuyu nak tgk..tdo je kje dia..

pkul 2 pagi...
balik uma..dia tdo uma kawan dia...
esk pagi2 yuy da lik..huu

Friday, September 3, 2010

---onak duri cintaku---

1.ada pompuan bodo mn ntah g serang..

b4 aku couple ngan yuyu ni...aku kawan la nga ramai pompuan..bese la 2..ms 2 single..xda la plak aku layan lebih2..kawan cam bese jela..ms aku da couple ngan yuyu aku da bgtau da suma kwn perempuan aku yg aku da ada pilihan hati..xleh kawan cam dlu lg..xleh kuar lepak2,xleh g teman shopping,sbb xnak la kawan2 aku ni slh phm t ckp aku ni sombong lak tbe2 xnak jmpe dorg suma...suma nye ok..

tp ada 1 org ni..dia cam xleh trima...xtau la np..may b dia ada hati ckit kat aku kot..
ak xtau plak dia camtu sbb suma aku layan sama je...xda beze pon...
org len leh ok..dia lak xok..pas aku bgtau xleh kawan cam dlu..dia trus senyap je..aku ingtkan ok...tp dia xok sbnrnye....

sampai 1 ms 2...dia g serang gf aku..kne maki la,2la nila siyuyu ni kne..aku xtau cte pon...dah lm br aku tau cte..tp nasib baik yuyu pon xmelenting..klu diamelenting aku rasa pompuan 2 da xda da.hee..dia cool je..sbr je..ckit pon xda melenting..dia balas lik kat pompuan 2...kalu dia da pilih aku,dia xpilih kau..np ko nak serang aku?pk la ckit..b4 ni dia kawan ngan ramai..xda pon org len cam ko ni..ko je yg cmni..pompuan 2 trus diam n blah..xlm lpas 2..pompuan 2 msg n mtk maaf kat dia sbb dia raasa bersalah.
tp yuyu mmg kne teruk ms 2...tp mmg aku salute dia..dia rilek je..xda nak gado2 xpasal2...ckp ckit je pompuan 2 da diam..YUYU the winner la dlm percaturan 2...hee.tp ckit dia xbgtau aku..da lm br aku tau cte..2 pon dr mulut pompuan 2 sendri coz dia mtk maaf kat aku ms tersempak time jogging...hurm..aku nk mara pon xleh..sbb dia da mtk maaf...pastu ak tnye yuyu..dia nafikn..last2 br dia ngaku lpas ak ckp pmpuan sndri yg bgtau aku...2la dia yuyu..betapa sabarnye dia...bkn la niat cte ni nk bgtau aku jd rebutan ke ap..tp nk bgtau ksabaran yuyu ni..jgn slh phm k..

2.org dengki nak pecah pisahkn kami..

ni btol2 aku xsangka..ms aku pktkal kat temerloh..dpt la 1 panggilan..dr dekan mtk tlg aku hantar budak2 yg di mlk ke kuantan..aku ckp xdpt coz aku kne kje petang...yg bdk2 nk g ni pon xleh kre k g sndri?nk nyusahkn org btol..diaorg gunakn la gf aku..sbb dia ada transport..dorg ckp dekan suh antr dorg g kuantan n singgah temerloh..aku g skali..

punye la aku mara ni..ak ckp gf aku xpyh..mnyusahkn dia..wa ap2 jadi dlm perjalanan nanti sape nak tanggung..dorg da selamat smpai..akju suh cancel.tp da xdpt cancelkan sbb dorg da pck2 barang da..do aku ckp aku mmhg xdpt g..aku kje ptg..

aku tau gf aku nak antar pon sbb nak jmpe aku je..xda sbb lain..so dia xda teman la ms lik t..dia pon ajak la sorg mmber laki dia yg aku kenali ni..mmber ni pon da kol aku bgtau dia akan teman gf aku sbb xda teman ms lik t..aku ok je sbb aku mmg knal mamat ni...

ble dorg sampai sn je n gf aku lik..leh lak 1 minah bodo n gemok ni kol aku bgtau yuyu ngan laki..wat cte mcm2 la.nmpak gf aku n mmber 2 rapat sgt la..suh aku berhati2 la..pk baik2 b4 trus kn hbgan n ap ntah lg bullshit dorg ckp..
si gemok ni xtau yg aku mmg tau kawan 2 yg teman..aku ckp jela..xpela..apeslhnye..kira aku lega l..tp aku terkejot gak np si gemok ni wat cte camtu..

cuti ujung mgu 2..aku lik mlk..jmpe yuyu..aku bgtau la yuyu n tunjuk msg2 si gemok ni hasut aku.bgtau yuyu ni wat bnda xbaik blakang aku la..yuyu pon mengamok la..dia amek hp aku ni..g jmpe si gemok 2..

si gemok ni leh lak pura2 xtau n wat cam bese..skali gf aku tunjuk msg2 2 kat dia..si gemok ni yg tgh mkn megi..terbenti mkn n menggigil2 dia.hahaha..bodo btol..
trus mtk maaf suma..cam bodo btol la..ap ntah motif dia nak aku putus..kalu aku putus pon..aku xnak pon la kat ko GEMOK BODO!!!!!

yuyu pon basuh la dia..mmg malu sgt la dia ms 2..nsg baik xmkn kaki je..hee..
tp mmg xsangke la..dah la mtk tlg gf aku..tp dia leh lak nak ckp2 balakang n buruk2 kn gf aku ni..xsangke aku...si gmok ni ok tp sebaliknye...haram!!!!!

tp smpai skang dia malu gan aku sbb aku kje 1 sepital ngan dia..bodo punye gemok...ko ingt aku nak kat ko ke kalu aku putus pon..xnak de aku..suma org ko nak tgk putus..kwn aku pn ko wat2 cte kat akak pmpuan 2,,smpai akak pumpuan 2 xbg adek dia kawan ngan kawan aku..ape la punye sial ko ni gemok...mati lagi baik la..

3.sj test market..

hahaha...
kn aku ramai ramai kawan pom puan dlu..
sj jela aku nak test market sbb gf aku xcaye xda org nak knal2 aku..
da xda org nak knl aku.aku nk wat mcmna..bknye ensem pon aku ni..bknnye bgs sgt pon..

so pn la aku ckp kat bbrpe org yg pnh aku kwn dlu..]
aku masih syg la,stil nak ulang masa sm2 la..
heee..sj jela mengayat dorg ni..sbb aku nak mtk tlg sesuatu
ada yg bg respond..ada yg xnk bg respond.
hee

yg bg respond...
ok la bg respond..kira masih laku lagi la aku ni wpun ada gf..
yg xbest n sialnye..
dorg ni g respond skali ngan gf aku...aduh!!pening pale aku la...mampos aku!!
leh dorg bgtau gf aku ni yg aku ckp msh syg kat dorg la..nak kmbali ulang msa sm2 la..
dorg btau ak still simpan pic2 lama la..suma kngan..mmg la aku ckp cmtu sbb aku nak mengayat n mntak tlg..klu xckp cmtu..bkn mengayt la n mcm mna ko nak tlg ak,,
ni lg xbest...siap bgtau dorg 1st luv aku la...gf aku bising la kat aku...weh..aku tau la sape 1st luv aku..gf aku la 1st true luv aku..korg 2 ms aku ske2 je dlu..mn ada serius pon ngokngek...
paling haram ni la..siap bgtau rapat ngan fmly ak..ada bgtau fmly aku nak masuk minang da..bullshit la!!!mn ada aku kje lg ms 2 nak minang ko..klu korg mkn pasir leh la aku minang korg..fmly aku pon langsung xberkenankan korg..

yg xrespond..
dorg ckp camni...
xleh la u..gf u kn garang..mls la i nk cr pasal..xpasal2 u ngan i kne..huu
xna la..i da nak kawen da...xsangke aku da nak kawen..tahniah aku ucapkn..siap bg kad kawen lg...

kepada yg respond...
watpe la aku nak kat korg..aku sj jela men2..aku da ad gf da..aku serius ngan gf aku..aku sj2 je nak test market..yg aku geram ngan korg..korg g report np..aku br ckp..bknye aku g kuar ngan krg ke..wat ap2 ka korg..eii..br kol je da report..aku nk mtk tlg je..ayt la korg..korg g bgtau gf aku watpe..

gf aku tnye la aku btol ke..aku pon ckp la..tp sumpah xda niat pon..gf aku xcaye gak..nsb baik la ada saksi ms aku tpon dorg 2...n sekali lg nasb aku bek coz saksi 2 bff gf aku..lega den..nsb bek gf aku da lali ngan perangai aku..
mengamok la gf aku ni kat aku..lebam2 gak aku dr cubitan dia..aku tau gf ak xcemburu sbb die tau kedudukan die...kalau die cemburu lain cara dia.... n hanye akan cemburu kalau perempuan 2 lebih hebat dr dia....ak kenal sgt gf aku ni...tp die betol2 marah n mengamok sbb ak buat pmpuan2 2 mcm 2 die kate seolah2 mempermainkan...
skng ble da ok..aku tnye np x g wt pape kt pmpuan2 2..gf aku ckp wtpe nk jd bodo gadoh sesama pmpuan pasal lelaki, die ckp die xpena gado pn dgn pmpuan2 2, so xde dendam apa antara dia..n skang dia da anggap pon pmpuan2 2 kawan dia n xkn ada sape2 leh sakiti kawan dia...aku sedar semuanya salah aku...

4.skandle dia dlu

gf aku ni pon cm aku gak..ramai la kawan laki n skandle b4 kapel ngan aku..
ada la sorg skandle dia n i..kaye la orgnye...
pnh la mamat ni jmpe aku lpas aku da kapel ngan aku..
btol2 dugaan yg dia bg kat aku..hahah..nsb baik la aku ni xbuta harta..
dia tawarkn dia nak bg aku caldina sebijik n duit bulan2 asalkn gf aku dia pnye..ada lak mcm 2..siot btol...depan dia aku pura2 la ok..aku akn pikirkn..cam ye2 je aku nk bg gf aku..aku pon ckp la kat gf aku..yg mamat ni jmpe aku,,ckp cmtu..gf aku ckp..klu dia nak duit da lm da dia g katt mamat 2...leh idup snang..xpyh g kje suma..n dia pilih aku bkn sbb dia nak duit ke ap..tp sbb mmg ikhlas..duit leh cari kat mn2 katanye...
2la pasal..mamat 2 pon 1 dia ingt gf aku ni anak patung ke yg leh jual bli??ko bg aku mcmna by k pon aku xnak la..byk lg pompuan ko leh bli ngan duit ko..tp bkn gf aku...nsb baik la aku xterima duit 2..klu xmeleoas la aku ngan siyuyu ni..hee

Thursday, September 2, 2010

dia adalah perempuan pertama..

...hati...
dia adalah perempuan pertama yg paling berada betul2 di dlm hati ini..
xda perempuan lain yg btol2 berada didalam hati ini sebelum ini..

...shopping...
dia adalah perempuan yg pertama yg aku kenali yg xbeli barang2 di uptown..
suma barang2 yg dibelinye...di beli di butik2..klu aku cte kat dia yg kwn2 perempuan aku dlu suma layan uptown n xpna masuk butik..klu masuk pon tgk je...dia akan senyum sini(yg terangkat sebelah bibir 2)..dia xkn kutuk n hina org tu sbb dia tau org tu xsetading dengannye(kalu dia xske)tp if org tu dia ske,xda masalah tok org tu pkai brg2 murahn dia siap puji lg even mmg brg tu murah..mcmna pon..sory la k..pasni li bju kat kedai bese je..jimat2 tok ms depan anak2..eh2?mcm da kawen plak..hee

..transport..
dia perempuan pertama yang aku kenali yang xreti naik kenderaan awam..ini kerana mempuyai kereta sendiri..yang xske rimas2 berhimpit dlam trendan bus..rimas menunggu bus dan teksi lm2...rimas menumpang org kemana2 sbb xske sshkn org len...
Dia xpernah mtk2 dan berharap dengan org supaya bawak dia jalan2….
Cam 1 ari 2..lpak2..tbe2 nak g penang..nsb baikcuti pjg n poket penuh.kalu x mampos aku..
Jgn la dia wat mcm 2 ms nak g Australia..sbb kami plan nak ke Australia..kalu dia wat mcm 2..gamaknye nak bli tket pon xlepas..tgu jela kat KLIA..hee

…kalu xdapat ap kehendak dia..
Dia perempuan pertama yg aku kenali jika xdpat setiap kehendak dia..
Dia akn bersungguh2 mcmna sekai pon tok dapatkn kehendak dia…xkira la mcmna pon cara dia…menarik muncung dia ke..merajok ke..korek tabung ke…tp 1 je..klu tol2 dia nak..usaha dia cam orh blaja PHD..kn bagus kalu blaja mcm 2..hee.usaha sungguh2..xpenah pon harap sepenuhnye kat org..ckit2 2 ada la kdg2 kne pau..huu..tp skali pau..melampau2..heee

…penyayang..
Dia perempuan pertama yang aku knenali bila dia sayangkan seseorang…
Dia akan sayangi org tu lebih dari diri sendri..
Mcm ayah dia,ibu dia,along ,angah..anak2 buah dia..amar ajik,damia,arrisya dan kawan2 baiknye..xkan sape leh sakiti orang yang dia sayangi…siap la org yg sakitkn org yg dia syg 2..xselamat la hidup…xpasal2 kne maki,mkn tgn..n dpat malu gler2 kaw pnye…try cube test la kalu nak tau..hee..
Penah la dlu..aku kne blasah..dengan xsangke2 aku..plik np bdk blasah aku msg aku mtk maaf..rupenye mamat 2 kne blasah ngan org yg dia upah..alamak ai..ganster btol la minah ni..

..jujur dan setia…
Perempuan yang pertama yg aku kenali yag setia n jujur sgt2..
Kesetiaan dia xda belah bahagi…terlalu setia…xpandang langsung lelaki lain selain bf sendri..
Jjur dia pon…pape pon mesti nak bgtau..hee..
Tp jgn sesekali rosakkan kepercayaan dia ..pnh 1 kali aku kantoi…smpai skang dia cam xcaye..
Ckit2 kne sumpah..ckit2 kne sumpah…nak g berak pon kne sumpah…huuu..seksa tol sumpahan…
Nasib baik xkne cirit birit klu la cirit birit.da beterabur da kat lantai sbb sumpah2..hee..
pastu..klu dia nk g jmpe ex dia pon siap nk bgtau aku..g jela..ke sj nak bg aku cmburu n sakit ati..siot tol..hee

…Ske n syg…
Dia perempua n prtama yg aku kenali yg family aku ske n syg sgt2.. perempuan sblm2 die semua xpernah family ak berkenan dan ske..
Ckit2 yuyu..ap2 je siti nur yuyu..ct nur yuyu..ct nuryuyu..
Kalu yuyu nak dtg..mcm2 la sedia..mknan byk2,nak bwk g jln2 la..2la..ni la..
Siap pgl sedara2 dtg klu yuyu dtg..
Klu tau yuyu nak lik kl tgh2 mlm….mara b tol mak aku..risau sgt2 dia..nk xnak yuyu kne la tgl kat uma aku..aku tau..dia mls nak bgn pagi2…sbb fmly aku suma bgn awl pagi..dia lak xbese bgn awl sgt2..ada je alas an dia kdg2..hee..pastu kalu ms mkn suma nak bg yuyu try..nak xnk si yuyu nip on kne la try cencaluk la..2la..ni la.hee


…garang…
Da perempuan yg pertama aku kenal yg garang..
Da la garang..mcm singa lak 2…aduh…skali mara…huh….mcm singa betina..
Ni nak cte..klu la dia bwk kete..klu ada org slh..dia akn hon lama2…
Sekali 2 siap maki org 2 trus..ms kat penang..da la kat tempat org..aku laky g jadi takot kang xpasal2 kne kutip kat tempat org…kalu garang ngan ak lak..kalu dia xske..xske la…mcm klu ak nk bli bju..dia xske.xleh la aku nk bli..huu..nsb bek bju dia suh bli 2 lawa…
Ok gak la klu ada gf garang..at least..perangai aku xda la mnjadi2…klu x..mnjadi2 perangaiaku..jap2 kuar…bled a kuar..mesti kuar duit pnye..ble da kuar duit mcmna nk smpn wit nk kawen..bila singa betina ni da mengaum..baik la cabut awl2..klu x..huh!!abes la kne baham aku...

…manje..
Dia perempuan yg pertama aku kenal yg sgt2 manje…
Maklum la..anak bongsu..manje sgt2…
Terlalu manje sgt la..kdg2 kejut bgn pagi..dia da mnje2..br la semngat ckit aku nak mulakan langkah dalam harian aku ni..nk tulis mcmna dia kejut tp xda bunyi nye la plak..so xpyh la tulis..
Sbb 2 la.aku syg kn dia sgt2..tp ble lbih2 mnje t..tkot org len myampah la plak...huuu

...berdikari...
dia adalah perempuan yg pertama aku kenali yg sgt2 berdikari..
mcm kalu nak bli brg2 suma dia cr wit sndri n dia mmg mampu nak bli ngan titik peluh dia sendri..cam aritu nak brg 2..suma2 dia pkai wit dia sndri..aku nak sponser ckit dia xnk...dia ckp sponser len leh la..may b nak raya puas bli brg sendri n xnak harapkan org lain bg n xsshkn org...if ssh sgt br la dia mtk sape2 topupkn..
xcam ada pmpuan 2..brg rosak je nk pkai brg aku..da 2 ak nk pkai ap...nyusahkn btol
tp la..klu slalu sgt mtk sponser pokai jgk poket den ni...

...hargai ap aku bg...
setiap ap yg aku bg dia...xkira la murah ke..mhl ke..klu dia dpt brg 2..dia pnye ske mcm la bnda 2 terlalu istimewa..even dia pnh dpt brg2 lebih mhl b4 diz dr tuppuerware2 lama dia..berbanding ngan barang yg aku bg ni..tp rs cm aku bg ni lak lg bgs dr tupperware2 dia bg..hee..
oi yuyu..brg aku bg 2 da kira plg mhl tau x?brg aku sndri pon xda camtu mhl...jgn nak over2..hee

ni suma ape yg aku nmpak dpn mata aku..xtau la bg org lain...yg aku tau dia mmg cm 2 n ape2 pon yg ada depan mata kte ..kte kne hargai sebelum bnda 2 hilang n xkn kmbali lg...tq

Wednesday, September 1, 2010

...berbuka puase..


22 august 2010

6am...bgn tok g kje...xsahur xape...

7am-2pm :kat sepital la..wat kje cm bese..aku pastikan xda ambulance kol yg
jauh2..sbb xkn ada org len akn g slain aku sbb ms 2 aku sorg je laki..klu
aku g..mamposla aku tertinggal bus..dah la bus aku 2.30 pm..tepat pkul 2 ak
da thumbprint..aku pon meninggalkan sepital...

2.15pm :sampai di mc..lepak2..bc surat kabar..

2.30pm :aku pon naik bus...ni la yg aku xsuke...duk double sit..sempit..ngan aku
terpereh2 ngan frame gambo,beg..ada lak org duk sblah aku..
Gemok lak 2..lg la aku sakit ati...dlm bus lagi aku da suh si yuyu cr kn
tket lik esk yg single seat..

aku pon buat la aktiviti dlm bus.
men PSP n baca paper..
kalu baca paper aku ske baca bahagian komplen2..
nak menunggu smpai ke kl..berkali2 aku selak paper 2..sampai koyak2..
si gemok blah ni lak..bedengkur..aduh..rimas aku..
last2 ak tertido gak...

5.00pm :agak lewat skit sampai kat bikut jalil..sbb jem kat semban..
yuyu pon da sedia tunggu kat BJ..aku pon nek kete dan terus jalan2..

6.00pm :sampai di bazar ramadhan seri gombak..
ramai org sgt2..mknan lg la byk...
aku ske g bazar bkn ap..bkn nak g bli mkn sgt pon..
aku ske tgk org..tgk gelagat org meniaga..mcm2 la...menyanyi la,2la ni la..
suma ada cara msg2 nak tarik customer..

pusing punye pusing...
aku bli mknan kgemaran aku :
*serunding daging.hee..senak di makan begitu saja..
2 jela yg aku bli...

yuyu lak...xpadan ngan kecik.
*air kelapa 2 bungkus..
*limpa lembu masak ap ntah...sampai 2..
*urat lembu..sedap katanye,,tp aku xpenah rasa pon...

7.00pm :sampai uma yuyu..
lepak2 ngan ayah dia..aku g gantung gambo konvo dia..
pastu layan upin n ipin..hee..
sedar xsedar tbe2 dah azan...

sedap btol air ayah yuyu wat,,air bandung ap ntah..
mknan mcm2 lak mak dia masak..byk gler..ingtkn ramai ada..rupenye tok
kami berempat je...
sup dgg,yong tau fu,masak lmak ayam,ikan steam,kuih lode,n mcm2 lagi..

mcm nak pecah perut aku nak abeskan...
pas abes berbuka suma..kmas2..lpak2..aku pon kuar g jln2..

11.00pm :sampai uma kawan aku.aku pon siap2 mandi..esk aku nak lik coz kje petang..
begitu la cerita berbuka di uma yuyu..
ujung pose ni lak..dia akan ke melaka tok buka pose di rumah aku plak..

Tuesday, August 31, 2010

...kerna Ku mencintaimu...





org katakan cinta romeo dan juliet hebat..
org katakan cinta laila dan majnun hebat..
tp ini adalah kisah cinta antara Aku dan keasih hatiku yuyu...
cinta yg hebat berbanding cerita cinta mereka..hee

setiap org yg bercinta banyak onak duri dan pancaroba yg dilalui..
begitu la kisah cinta kami berdua..

aku sygkn dia sgt2...xkn ada perempuan lain leh gantikan tempat dia dlm idup aku ni..dia la my 1st true love..
bukan seperti perempuan2 yg aku knal sebelum ni.......
dia ni ada standart sndri..hee..bkn cap ayam cam kat uptown2 2..hee


dari mula dlu sampai saat ni bayak sgt kengan manis aku dan dia yg xkn aku leh lupe smpai bila2..diantaranye..hee

HEPY NEW YEAR
-SPRAY DA KNE AMEK NGAN POLIS-


-HABIS DIA KNE SEMBUR NGAN BUIH PASTU KNE RAMPAS NGAN POLIS..SIOT BTOL-


-HUU-

-CIAN DIA-


pape pon hepi sgt2 mlm 2 kn cyg?wpun berdua je..hee


ni lak kalu g midvalley..xsudah2 ngan hotdog1901 dia..sampai begado2 kalu ak termakan lebih ckit dia pnye...termakan ckit je pon..celah gigi je pon bkn celah beda...kne ganti smpai 1..huh..cian aku..nyesal mkn ckit..klu tau mkn byk2..





pastu lak..mkn strawberry n coklat..ske sgt la 2 dia ni..pastu nyanyi..strawbery dan cokelat...tp smpai skang aku xtau sape pnyanye lagu 2 n ap tjuk dia..nyanyi bkn men lg..hee




ms g sagil ni..ckit lagi dia nak lmas..nsb baik xda ap2 yg blaku..alhamdulillah..klu x ak xtau la ap nk wat hidup tnpa si dia





g lepak2 PD waktu senja tgk matahaari terbenam...romantiknye...
heee




g wat spa kaki.xtahan ak menahan...hee



-xda kerja klu jalan jem,dr tension xpasal2 baik wat aktiviti tersendri..hee-




paling best la..1st time g gig sm2..xsangke dia nk ikot..hee..(ms muda2)



-white on her besday-


-black on my besday-


-gile bergambar-





berterbangan di batu feringgi..




di kedalaman 12 meter bawah paras air




mmg byk la bnda yg aku xjangka aku akn wat tp aku nk xnk kne wat..cam skuba...yuyu nk g..ak mn la berani...wat ak mati lmas..tp kang dia sorg2 mcmna plak..biar jela aku g..idup mati 2 blkng cte la..hee..



lepas ni kalau ada peluang kte wat bnda lg mencabar...ok??panjat gunung everest ke..panjat KLCC ke..br la lg gempak...hee


video